Ühing kuulutas Pärnu vallikääru parimaks kommunaalrajatiseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallikääru ristkäik.
Vallikääru ristkäik. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti kommunaalmajanduse ühing kuulutas selle aasta parimaks kommunaalrajatiseks tänavu suve alguses pidulikult avatud Pärnu Vallikääru.

Vallikääru ehitustööd kestsid kaks aastat, selleks kulus ligi viis miljonit eurot Euroopa Liidu ja Pärnu linna raha, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pärnu Vallikääru rekonstrueerimine atraktiivseks puhkekeskkonnaks oli suuremahuline töö, mille tulemus on silmale nägus vaadata. Suvel jalutati Vallikäärus meelsasti ja praegugi pole paik päris inimtühi. Ka laste mereteemaline mänguplats oli suvel poisse-plikasid täis.

Ühe autasu sai Vallikäär juba mullu. Nimelt pälvis Kiur Lootuse projekteeritud sild üle vallikraavi Eesti parima puitehitise konkursil liimpuidu eripreemia.

Veel sel kuul saab Vallikäär infotahvlid, kus on kirjas, milliste objektidega on tegu. Näiteks risti läbi valli viiv käik ehk potern väärib kindlasti selgitust, sest tegu on mitme sajandi vanuse rajatisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles