Metsapoole põhikooli võimla saab peagi nurgakivi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulikuus käis Metsapoole põhikooli võimla ehitusel vilgas töö.
Juulikuus käis Metsapoole põhikooli võimla ehitusel vilgas töö. Foto: Ardi Truija

Neljapäeval asetatakse nurgakivi Metsapoole põhikooli ehitatavale võimlahoonele.

Seinad on juba püsti ning maja võtmas oma tulevasi piirjooni, kuid nurgakivi asetamiseks on siiski just õige aeg – arvestades alanud kooliaastat ning hoone iseloomu, teatas Häädemeeste abivallavanem Toomas Abel. Uus võimla valimib Euroopa regionaalarengu fondi toetusel.

Metsapoole kooli juurde rajatav võimla annab Läti piiri ääres asuva auväärses eas kooli õpilastele ja õpetajatele juba õige pea võimaluse õppida ja õpetada igati tänapäeva nõuetele vastavates tingimustes. Ehitamisel on ühtaegu nüüdisaegne ja ajaloolisi traditsioone arvestav hoone. Võimla tellija Häädemeeste vallavalitsus ja peatöövõtja AS YIT Ehitus teevad kõik, et hoone valmiks tähtajaks 2012. aasta veebruaris.

Ehitatav koolivõimla on mitmefunktsiooniline hoone, mis rahuldab kõik tänapäevase koolielu vajadused. Spordisaal võimaldab koolil täita kehalise kasvatuse ainekava nõuded. Uus sööklaosa lahendab kauase probleemi kooliköögi olukorraga. Kooliõpilased saavad seni puudunud raamatukogu lugemissaali ja arvutiklassi, tööõpetuse ja kodunduse ruumid koos vajaliku sisustusega. Kolmes klassiruumis saab õpetada algklasse ja kunstiõpetust. Jõusaalist kujuneb kindlasti soositud koht kohalike noorte ja täiskasvanutegi vaba aja veetmiseks.

Võimla projekteerisid arhitekt Ott Ojamaa ja projekteerija Elar Lomp arhitektuurifirmast Projekt O2 OÜ. AS YIT Ehituse poolt on projektijuhiks Alar Saarik. Välimuselt 1932. aastal valminud koolimajaga hästi sobiv võimla tuleb sisult igati kaasaegseid võimalusi pakkuv. Ökonoomne maaküte ning sobivad ehitus- ja viimistlusmaterjalid lubavad oodata olulist kokkuhoidu ülalpidamiskuludes, võrreldes lammutatud, 1960. astatel ehitatud söökla ja algklasside hoonega.

Võimla ehitamise eelarvest ligikaudu 1,199 miljonit eurot katab Euroopa regionaalarengu fondist rahastatav kohalike avalike teenuste arendamise meede, mille elluviijateks on siseministeerium ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Euroopa regionaalarengu fond pakub liikmesriikidele toetust, et ühtlustada piirkondade arengut ning tugevdada majanduslikku ja ühiskondlikku sidusust Euroopa Liidus.

Projekti omafinantseering moodustab pisut üle veerand miljoni euro ning see kaetakse Häädemeeste valla eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles