Vanad piiritähised tekitavad Tori vallas segadust (1)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haldusreform kaotas kaardilt Sauga valla, aga maantee ­ääres püsib tähis siiani.
Haldusreform kaotas kaardilt Sauga valla, aga maantee ­ääres püsib tähis siiani. Foto: Urmas Luik

Tallinna, Paide või Rakvere poolt tulijat tervitavad maantee ääres endiselt Sauga ja Are valla piiritähised, kuigi haldusreformiga kadusid need omavalitsused kaardilt. Sindi linna ja Tori vallaga ­leibu ühte kappi pannes moodustus suur Tori vald, mis muudest uutest eristub sellega, et pole üle poole aasta jooksul õigeid piiritähiseid nähtavale pannud.

Küsisime vallavanem Lauri Luurilt: miks?

“Võtsime esialgu plaani, et lahendame esmalt sümboo­lika ja seejärel paigaldame uued tähised juba koos uue vapiga,” selgitas Luur. “Kuna sümboolika saamine on pisut veninud, ei välista me vastupidist lahendust. Kindel on see, et lähiajal soovime lahenduseni jõuda.”

Rahandusministeerium vaatab viidamajandusele seaduse ja oma mätta otsast.

“Õigusaktidest ei tulene omavalitsusele tähtaega, millal oma piiritähised välja vahetada,” teatas ministeeriumi avalik suhtleja Kristina Haavala. “Rahandusministeerium on omavalitsustele soovitanud võimalikult kiiresti viidad välja vahetada, et välistada segadust praktikas.”

Are, Sauga ja Tori valla ning Sindi ühinemisleping jõustus 11. novembril 2017, moodustus Tori vald. (PP)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles