Sauga ja Pärnu ühendatakse neljarealise maanteega (1)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga ringtee, Tallinna maantee. Jänesselja
Sauga ringtee, Tallinna maantee. Jänesselja Foto: Mailiis Ollino

Teisipäeva õhtul tutvustasid maanteeameti esindajad Saugas Pärnu–Sauga teelõigu eelprojekti ja plaanide kohaselt algab neljarealise teelõigu ja ringristmiku ehitus 2020. aastal.

“Maanteeamet võtab arvesse kehtivat teemaplaneeringut ehk kavandatakse 2+2 maantee,” ütles maanteeameti planeeringute osakonna projektijuht Rašid Pulatov. “Sealhulgas optimeeritakse mahasõite, mistõttu plaanitakse vajalikus ulatuses kogujateegi.”

Koostöös omavalitsuste ja Pärnumaa ühistranspordikeskusega täpsustab amet Pulatovi sõnutsi bussipeatuste asukohti. Samuti määratakse kergliiklejate maanteeületuse kohad, parandatakse 122,7. kilomeetril ringristmiku läbilaskvust ja ühendatakse tee Ehitajate tee 2+2 lõiguga.

“Tegemist on üleeuroopalisse transpordivõrku kuuluva lõiguga. Liiklusuuringu põhjal on vajadus 2+2 maantee järele olemas,” tõdes projektijuht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles