Jürgen Veber esines turvakodude lastelaagris

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastega töötas laagris loovterapeut Kulla Mänd.
Lastega töötas laagris loovterapeut Kulla Mänd. Foto: Erakogu

Esmaspäeval lõpeb Pärnumaal Varemurrus toimuv üle-eestiline varjupaiga laste suhtlusteraapia laager, mille peaesineja oli illusionist Jürgen Veber.

Üritust korraldanud SEB Heategevusfondi tegevjuhi Triin Lumi sõnade järgi sai neljandat aastat järjest toimuvas laagris kokku üle 60 lapse turvakodudest ja varjupaikadest. Üritusele sõitsid kokku lapsed Pärnu pereabikeskuse laste varjupaigast, Haiba ja Kiikla lastekodust, Tallinna laste turvakeskusest ja Tartu laste turvakodust.

“Hakkasime teraapiakoolitusi tegema seepärast, et varjupaikades viibivad lapsed on tihti kogenud raskeid elusituatsioone, millega neil on keeruline toime tulla,” seletas Lumi. “Loovteraapia mõjub lastele hästi, töö väikestes gruppides annab neile teadmise, et ka teistel nendevanustel on samasuguseid probleeme ja nad ei ole oma murega enam nii üksi. Lastel on võimalus ennast tühjaks rääkida, mis juba iseenesest on tervendav.”

Teraapialaagris toimusid fotojaht ja filmitöötuba, mis oli psühhodraama elementidega ning kus tehti tööd soovide ja unistustega, mis aitavad lastel seada eesmärke homsesse.

Pühapäeval esines lastele tuntud illusionisti Jürgen Veber.

“Olen oma tegemistega ikka ja alati tahtnud innustada inimesi unistama, ja tegema seda suurelt,” rääkis Veber. “Mõistan neid lapsi, kes siin laagris on, väga hästi ja loodan, et olen neile inspireeriv ja motiveeriv eeskuju. Soovin näidata, et hoolimata raskustest ja mõne teisega võrreldes raskemast stardist, on endiselt kõik võimalik! Selleks tuleb endale vaid suuri eesmärke seada ja takistustest hoolimata nende poole püüelda.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles