Taimetark esitles raamatut “Õitest hingeni”

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma teise raamatu esitlusel Pärnus Port Arturi kaubanduskeskuse raamatupoes jagas Mercedes Merimaa autogramme.
Oma teise raamatu esitlusel Pärnus Port Arturi kaubanduskeskuse raamatupoes jagas Mercedes Merimaa autogramme. Foto: Urmas Luik

Taimede tundja Mercedes Merimaa esitles Pärnus Rahva Raamatus kogumikku “Õitest hingeni”, kirjutades taimeõitest ja nende seostest inimese hingega.

“Oleme harjunud kinkima üksteisele tähtpäevadeks lilli, tooma õiteilu maja lähedale peenrasse ja keetma ravimtaimeteed, aga mina kutsun üles tarvitama õisi ka toiduks,” kirjutab autor sissejuhatuses.

Eraldi peatükkides käsitleb taimetark maitsvaid õisi, õisi kui hinge harmoniseerijaid, õieteraapiat ja tervist ning annab hulga retsepte, näiteks kuidas marineerida võilillenutte, küüslauguõievarsi, valmistada suvikõrvitsapüreed.

Raamatu koostaja on ajakirjanik Annika Põltsam, kes esitlusel rääkis, et tunneb Mercedest juba tosin aastat ja tema lapsed kutsuvad teda õietilgatädiks.

Menu kirjastuses trükitud 135-leheküljeline raamat on rohkete fotodega nii taimede kui nende õitest valmistatud või õitega kaunistatud roogade kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles