Kas nägite, kes vandaalitses Koidula muuseumi aias?

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Pärnus Jannseni tänaval asuva Koidula muuseumi kojamees hommikul tööle jõudis, ootas teda ees ebameeldiv üllatus: keegi oli kiviga sisse visanud kaks akent. Samuti oli lagastatud aias, seal oli rapsitud õunapuid ja kõikjal vedeles näritud ubinaid. Nendega oli loobitud naabruses asuva Vana-Pärnu kultuuriseltsi maja aknaidki.

Muuseumi juht Elmar Trink ei osanud öelda, millal täpselt pahalased asutuse aias õiendasid, sest hoone küljes pole turvakaameraid. „Eile kell 18 panime uksed lukku ja täna hommikul ootas ees ebameeldiv üllatus,” ütles Trink.

Kuna muuseumil puuduvad turvakaamerad, loodab Trink vandaalitsejatele jälile jõuda pealtnägijate abiga. „Ehk mõni naaber või mööduja märkas või kuulis midagi. Igasugune info, mis aitab süüdlasi leida, on oodatud telefonil 528 6522,” sõnas muuseumi juhataja.

Tringi jutu järgi on muuseumi juures varemgi huligaanitsetud. Näiteks kritseldati ükskord täis maja sein, siis saadi pealtnägijate abiga sodijad kätte ja nad käisid oma kätetööd maha pesemas. Korra on püütud tänava poolt hoonesse sisse murda.

Trink märkis, et muuseum ja selle aed ootab pikisilmi renoveerimist. „Ootame aega, et aia saaks õhtul lukku panna ja maja ümber toimuvat jälgib turvakaamera. Ehitusluba on meil olemas, ootame rahastajate otsuseid,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles