Kunstihuviliste ette jõuab uudislooming

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Täna õhtupoolikul avatakse Pärnu linnagalerii raekoja saalides Pärnu kunsti ülevaatenäitus, ühtlasi antakse seal üle tänavune linna kunsti aastapreemia, mille pälvib kunstnik Pusa.

Aastanäitusel saab ülevaate sellest, millist kunsti Pärnus tehakse. Eksponeeritakse 26 autori loomingut, mis linnagalerii juhataja Alar Raudoja meelest on täitsa paras arv, sest raekoja ekspositsiooniruumid rohkem ei mahutakski.

Mis on uut? “Meil kujunesid tänavu teematoad. On vanameistrid, uued meistrid, looduse- ja graafikatuba, on inimese käsitlust. Näeb maale, installatsiooni, pisiskulptuuri,” tutvustas Raudoja. Samuti pakub tegevuskunstirühmitus Non Grata vaadata slaidi-show’d oma selleaastasest maailmaturneest.

Näitusel osalevad Mila Balti, Malle Heinonen, Douglas Ints, Andrus Joonas, Selma Juurikas, Lea Kuusk, Kaarel Kütas, Piret Loover, Mati Luhtjärv, Svetlana Markina, Aili Mets, Tiina Niin, Malle Nikopensius, Tiina Ojaste, Toomas Kuusing, Maarja Pajusalu, Vello Paluoja, Aivar Kurvits, Pusa, Alar Raudoja, Kadri Rebane, Ly Saat, Siram, Peeter Somelar, Bruno Sõmeri, Leili Voll, Jasper Zoova ja Ella Žuliene.

Tööd valisid ja näituse kujundasid Alar Raudoja (vasakul) ja Mari Kartau, neid abistas Vello Paluoja (paremal).

Näitus on avatud 3. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles