Julged hädaliste abistajad pälvisid teenetemärgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Viitmanni ja Arnold Laasut tänati asjatundliku reageerimise eest pussitaja tabamisel.
Vallo Viitmanni ja Arnold Laasut tänati asjatundliku reageerimise eest pussitaja tabamisel. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Justiitsminister Kristen Michal andis eile neljale tublile ja julgele pärnumaalasele pidulikult üle kodanikujulguse aumärgi.

Kümne eestimaalase hulgas pävisid Pärnumaalt tunnustuse Vallo Viitmann, Arnold Laasu, Elina Jelisejev ja Hannes Õun.

“Me kõik tahame tunda end turvaliselt ning turvatunde tekitabki teadmine, et inimesed me ümber ei pea paljuks hädaolukorras appi tulla, sõltumata sellest, et võib-olla peavad nad vahel ennast ohtu seadma. Kindlasti on rohkem neid, kes nii käituvad, ja kõigist me teada ei saa. Seda enam on meil põhjust tunnustada ja austada neid, kes on teisi julgelt aidanud. Sellise eeskuju seadmine näitab, millist käitumist ühiskonnas väärtustatakse ning kuidas tuleb käituda, kui näeme kedagi hädas või kurja tegemas,“ ütles justiitsminister Kristen Michal pidulikul aumärkide üleandmisel.

Kodanikujulguse aumärgiga tunnustatakse inimesi, kes on ära hoidnud kuriteo või takistanud selle toimepanemist, aidanud kinni pidada kurjategijat, abistanud kuriteoohvrit või aidanud muul moel suurendada kaaskodanike turvatunnet.

Kodanikujulguse aumärke, millega riik väärtustab kodanike julgust kuritegude ärahoidmisel ja nende ohvrite abistamisel, annab justiitsminister välja 2004. aastast. Žüriisse kuuluvad justiitsminister Kristen Michal, peaprokurör Norman Aas, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt, kuriteoennetuse nõukogu liikmed Jaan Sootak ja Jüri Saar.

Kodanikujulguse aumärgi said justiitsministrilt veel Elena Lukina, Ain Soone, Leonid Tsvetkov, Aita Areng, Sten Taklaja ja Andrus Pilnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles