Pärnu linn otsustas osaleda Sihtasutuse Endla Teater asutamisel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater.
Endla teater. Foto: Ants Liigus

Tänasel linnavolikogu istungil otsustati Pärnu linna osalemine Sihtasutuse Endla Teater asutamisel.

Asutamise hetkel antakse sihtasutusele riigi poolt mitterahalise sissemaksena üle sihtasutuse tegevuseks vajalik vara, mis on praegu Pärnu Endla teatri kasutuses. Nimetatud vara hulka kuuluvad kinnistud Pärnu linnas Keskväljak 1, Kase 3 ja Roheline 66a, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Loodava sihtasutuse eesmärgid on jätkuvalt professionaalsete teatrilavastuste loomine ja esitamine, eesti rahvuskultuuri rikastamine, eesti keele hoidmine ja edendamine, eesti teatrikunsti tutvustamine rahvusvahelisel tasandil, teatrikunsti ja teisi kultuurivaldkondi populariseerivate ürituste, nagu festivalid, näitused, kontserdid, väärtfilmide esitused, seminarid, korraldamine.

Sihtasutuse tegevuse toetamine riigieelarvest toimub edaspidi sarnaselt riigiasutusena tegutseva teatriga ja kooskõlas etendusasutuste seadusega. Riigipoolse toetuse kasutamiseks sõlmitakse toetuse sihtotstarbelise eraldamise leping.  

Peale riigi toetuse saab sihtasutus tulu piletimüügist, fondidest ja organisatsioonidest taotletud ja saadud lisavahenditest ja põhikirjaga lubatud majandustegevusest.  

Pärnu linn sihtasutuse asutajana ei planeeri aastatel 2012-2014 rahaliste kohustuste võtmist.

Sihtasutuse Endla Teater asutamise aruteludel on kaalutud ka Pärnu linna poolse osalusena minna sihtasutusse Uus 3 kinnistuga, mis võimaldaks teatril võtta kavasse kammerlikke ja intiimseid tubateatri laadseid etendusi ja eksklusiivseid kontserte. Tänane otsus veel eelnimetatut ei sisalda.

Niipea, kui teater on esitanud Uus 3 äriplaani hoone kordategemise ja kasutuselevõtmise kohta koos ajagraafikuga, esitab linnavalitsus vastava eelnõu otsustamiseks volikogule.

Sihtasutusele on kavandatud viieliikmeline nõukogu.

Saja-aastane Endla teater on läbi aegade olnud ja on Pärnu kultuuritraditsioonide kandja ja linna kultuurielu üks olulisemaid märke. Pärnu linna osalemine sihtasutuse ühe asutajana annab võimaluse kaasata selle Pärnu linnale olulise kultuuriasutuse tegevuse juhtimisse kohalik tasand, tihendada kogukonna sidet oma teatriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles