Puravikuaeg hakkab otsa saama, muude seente valik on rikkalik

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puravikuhooaeg hakkab vaikselt läbi saama.
Puravikuhooaeg hakkab vaikselt läbi saama. Foto: Elmo Riig

Kui veel kuu tagasi pelgasid asjatundjad, et tänavune seenesaak jääb pärast suvist kuumalainet kaunis kasinaks, siis nüüd on ilm olnud seente kasvamiseks soodne ja metshärja liha leidub igale maitsele.

Täna metsas seenel käinud Pärnu Pernova loodusmaja õpetaja Mari Sisask rääkis, et eri liiki seenemikke on metsas palju. „Ainult puravikud hakkavad ära kaduma,” märkis ta. „Puravikud on suured ja ussitanud. Nende tippaeg oli nädal tagasi.”

Täna pani Sisask korvi kõige rohkem pilvikuid, riisikaid ja liimikuid. Kitsemampleid, mis on väga hea söögiseen, leidus samuti rohkesti.

Täna korjatud seentest valmib homseks Pernova loodusmaja õuele õpperada, kus lasteaia vanema vanuseastme lapsed saavad homme ja ülehomme neid tundma õppida ja uurida, kus seened looduses kasvavad ja millistest osadest koosnevad.

Neljapäeval võtavad loodusmaja õpetajad ette uue seenelkäigu, et varuda eksponaate reedel ja laupäeval toimuvale iga-aastasele näitusele. 

Loodusmaja seenenädala raames toimub reedel õpituba, kus õpetatakse seente abil lõnga värvima. 

Seenenäitus tuleb sel nädalavahetusel Tihemetsaski, kus reedel avatakse Saarde seenefestival.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles