Ärinaise väärtuslikud esemed toodi Barcelonast Pärnusse prügiks (2)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärinaise väärtuslik raamatukogu heideti Pärnus tennisehalli taha haljasalale.
Ärinaise väärtuslik raamatukogu heideti Pärnus tennisehalli taha haljasalale. Foto: Urmas Luik

Esmapilgul tundub, et keegi on pärast sahtlite koristust oma ülejäägid Pärnu tennisehalli taha hunnikusse tassinud. Tegelikult ei ole tegemist teps mitte prügiga. “Mul on šokk, koormas olid mu raamatud, isiklikud asjad ja mööbel,” sõnas ärinaine ja kangadisainer Viive Küttner.

Omanik tellis oma asjadele transpordi Barcelonast Tallinnasse. “Juht ei saanud mind kätte ja pidas siis õigeks, et tõstab need Pärnus metsa alla. Ma tõesti ei saa aru, mis inimene niimoodi teeb,” märkis naine.  Lisades, et tegemist on talle oluliste raamatutega.

Kui sinu mälestusi peetakse prügiks.
Kui sinu mälestusi peetakse prügiks. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse korrakaitseteenistus on asjaga kursis ja tegeleb reostaja välja selgitamisega. Teada on see, et asjade omanik, kelle nimi nii kastidel kui dokumentidel kajastub, neid sinna ise jätnud ei ole. Linnavalitsuse eesmärgiks on "prügi" tooja võimalikult kiiresti välja selgitada ja anda talle võimalus selle kiireks äraviimiseks. “Kui ta seda teeb, pääseb ta haldustrahvist, mis on füüsiliste isikute puhul kuni 800 ja juriidiliste isikute puhul kuni 25 000 eurot,” rääkis linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Kui keegi toojat nägi, võiks ta helistada korrakaitseteenistuse juhatajale Reet Salmule telefonil 444 8380 või kirjutada aadressil reet.salmu@parnu.ee. Samuti on kahju tekitajal võimalus ise reostus likvideerida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles