Tõstamaal tähistati kiriku 250. aastapäeva

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa Maarja kiriku 250. aastapäeva tähistamisel teenisid koguduse hooldajaõpetaja Tiina Janno ja evangeelse luterliku ­kiriku peapiiskop Urmas Viilma.
Tõstamaa Maarja kiriku 250. aastapäeva tähistamisel teenisid koguduse hooldajaõpetaja Tiina Janno ja evangeelse luterliku ­kiriku peapiiskop Urmas Viilma. Foto: Toomas Mitt

Tõstamaa Maarja kirikus märgiti jumalateenistusega pühakoja 250. aastapäeva, teenis Eesti evangeelse luterliku kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma. Kohal oli piiskop emeeritus Andres Põder ja teisigi vaimulikke. Laulis kirikukoor, kaetud oli suupistelaud.

Pärnu ehitusmeistrite juhendamisel kerkis Tõstamaale puukiriku asemele kivikirik aastatel 1763–1768, kuid vesiliivasele pinnasele püstitatud rajatis hakkas vajuma ja taastamise järel pole ehitisel luteri kirikule iseloomulikku tonikiivrit ega kukke selle tipus.

Tundmatu kunstniku valmistatud altarimaal “Leiba õnnistav Kristus” on kultuurimälestis ja kingiti Tõstamaa kirikule 100. aastapäevaks nagu kantselgi.

EELK Tõstamaa Maarja kirikul on aktiivne kogudus, hooldajaõpetaja on Tiina Janno.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles