Tori valla poeringi saatus on lahtine (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallabuss tegi kuni septembrini kohalikele elanikele kaks korda nädalas poeringi.
Vallabuss tegi kuni septembrini kohalikele elanikele kaks korda nädalas poeringi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Septembri alguses lõppes Tori valla ja Hansaliinide vaheline vallabussi leping, millega sai lõpu kaks korda nädalas elanikke poodi viinud bussiring. Kas ja millal see uuesti algab, on veel teadmata.

“Me püüame seda uuesti käivitada koostöös Pärnumaa ühistranspordikeskusega (PÜTK), aga millal ja millistel alustel see uuesti käima läheb, on veel vara öelda,” rääkis Tori abivallavanem Priit Ruut. Põhjus, miks hanget uuesti ei korraldatud, peitus selles, et Tori vallas alustas kevadel sõitmist kaupluseauto, mis pidanuks asendama senist poeringi. Tema sõnutsi on inimestel bussiringi taastamise vastu suur huvi, seega otsitakse võimalust jätkata.

Ruudu jutu järgi on inimesed elukorralduse selle järgi seadnud, et käib kaks bussi nädalas.

PÜTK on abivallavanema selgituse kohaselt valitud partneriks, sest neil on suurem pilt maakonna ühistranspordist. “Riik on selle tasuta ühistranspordiga deklareerinud, et on raha liinide lisamiseks. Üks variant võib olla korraldada see riigi, mitte valla raha eest nagu senini,” rääkis Ruut.

“Vald on meid appi kutsunud ja me tahame neid aidata. Kuidas see õnnestub, on läbirääkimiste küsimus,” kõneles PÜTKi vanemlogistik Avo Rahu, kelle sõnade järgi võivad nemad tellida ja korraldada, kuid küsimus on selles, kes selle eest maksab. Rahu kinnitusel ei saa riik PÜTKi kujul kõike valla eest ära teha.

Riik on küll valmis Rahu sõnutsi doteerima, kuid hädalisi leidub palju ja tuleb valida, kuhu raha paigutada. Ta lisas, et on vaja välja selgitada, kas bussiring esindab vaid poes käia soovivate eakate inimeste huve või vajavad seda teisedki.

Suure probleemina tõi vanemlogistik esile selle, et buss peatus ükskõik millises teeotsas, aga PÜTK ei saa ametlikult sel moel sõite tegema hakata. “Kui buss peatub sellises peatuses, siis bussijuht ise võtab riski. Kuna võib juhtuda õnnetus, siis ei taha selle bussijuhi nahas olla,” nentis Rahu.

Teisipäeval kohtuvad Tori valla esindajad ja PÜTKi esindajad ning sõidavad koos selle poeringi läbi, selgitamaks välja bussipeatused ja selle, kas neid on vaja juurde luua.

Senine Tori valla poeliin, mis toimis kuni septembri alguseni.

Esmaspäeval: Muraka, Piistaoja, Muti ja Selja küla kaudu Torisse ning sealt Kuiaru küla kaudu valla keskusesse Sindi linna ja tagasi. Neljapäeval kaks ringi: Torist Jõesuu kaudu Saarisooni ning Soomaa poolt Tohera, Aesoo, Riisa ja Rätsepa külast Tori poeni ja tagasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles