Raekülas võib külastada elavat raamatukogu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Raeküla linnaosas tähistatakse juba kolmandat aastat kodanikupäeva sündmuste sarjaga "Hea kodaniku nädal Raekülas", tänavu korraldatakse koolinoortele tööelu tutvustamiseks sündmus "Elav raamatukogu Raekülas".

“Noored kohtuvad täna inimestega, kes tutvustavad neile oma tööelu ehk milliseid valikuid on nad teinud nooruses ja kuhu on elu neid toonud,” tutvustas Piia Karro Raeküla Vanakooli keskusest. Kohtumine toimub Raeküla koolis algusega kell 14 ja ettevõtmist korraldab Raeküla avatud noortekeskus.

Oma nõusoleku osalemiseks ja "elavaks raamatuks" olemiseks on andnud Jaanus Jan Andersson õmblustoodete valmistamisega tegelevast Stariussalongist, Urmas Salmu Päikeseraadiost, muusik ja muusikaõpetaja Boris Leppsoo, Sindi seltsi Põlvest Põlve eestvedaja Tiina Vaargas ja maaelu edendaja Aita Jürs.

“Elavat raamatukogu” on kavas Raekülas korrata juba 2012. aasta märtsis, kui tähistatakse Raeküla hariduselu 99. aastapäeva. Siis on raamatukokku tulemas  uute lugudega uued "elavad raamatud".

“Meetod ise toimib samadel alustel tavalise raamatukoguga, kus on raamatute kataloog, raamatukoguhoidjad, lugejakaart ja raamatud. Ainult et paberkandjatel või digitaalsete trükiste asemel saad laenutada rääkiva raamatu, inimese – elava raamatu,” selgitas Karro.

Elavas raamatukogus ei ole Karro ütlust mööda näitlejaid ega matkijaid, raamatud on tõelised: iga elav raamat räägib etteantud pealkirja all lugejaile oma isiklikust kogemusest. Seetõttu võivad raamatud jääda lugejaile anonüümseteks. “Lugejatel aga lasub suur vastutus elava raamatu hea kasutamise ja samas seisukorras tagastamise ees, milles raamat laenutati,” lisas ta.

Ettevõtmist korraldatakse Euroopa sotsiaalfondi programmi "Noorsootöö kvaliteedi arendamine" raames.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles