Lasteparki ehib taas helkuripuu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Lastepargis ehitakse helkuritega mägimänd.
Pärnu Lastepargis ehitakse helkuritega mägimänd. Foto: Mailiis Ollino

Linnavalitsuse, Tre raadio ja Pärnu politseijaoskonna eestvõttel avatakse Lastepargis tänavugi helkuripuu.

Helkuripuu avatakse esmaspäeva keskpäeval, kus helkuritega ehitakse mägimänd. Puud aitavad ehtida Pärnu vabakooli neljanda klassi õpilased, Pärnu Sadama korvpalliklubi, Pärnu Vapruse jalgpalliklubi, Pärnu võrkpalliklubi, rae, raadio ja politsei esindajad.

Neljandat aastat toimuva projektiga soovitakse pöörata tähelepanu liiklusohutusele, rõhutada helkuri vajalikkust ja muuta selle kinkimine lihtsaks ja mugavaks.

Puule saavad oma helkuri lisada kõik soovijad ja puult võtta  liiklejad, kellel on vaja end pimedal ajal nähtavaks teha.

Projekti eestvedaja Regina Jaakson tõdes, et tema kunagine unistus üle-eestilisest helkuripuu ehtimisest hakkab tänavu tõeks saama. „Praeguse seisuga ehivad 8. oktoobril oma piirkonna helkuripuu ligikaudu 80 aktiivset kogukonda kõikjal Eestis,“ rääkis Jaakson, kes avaldas lootust, et kaasmaalased käituvad helkuripuudega ettevaatlikult ja sõbralikult.

„Kes veel soovib aktsiooniga ühineda, leiab lisainfo Facebooki lehtedelt Helkuripuu või 100 Helkuripuud Eesti 100. sünnipäevaks,“ lisas Jaakson.

Helkuri kandmine pimedal ajal on jalakäijale kohustuslik nii valgustatud kui valgustamata teel.

Lastepargi helkuripuu jääb ehteisse valgemate ööde tulekuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles