Teatris näitavad andeid puuetega inimesed

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater. Foto on illustreeriv.
Endla teater. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa puuetega inimeste koja eestvõttel astub pühapäeval Pärnu Endla teatris üles tosin harrastustruppi ja üksikesinejat ratastoolitantsijatest ja pimedast klaverimängijast lauljate ja näitemänguhuvilisteni.

Kuues Pärnumaa puuetega inimeste kultuurifestival-mess toimub programmijuhi Margus Oopkaubi kinnitust mööda juba traditsioonilises vaimus: kes 85 esineja ülesastumiste ühtejärge vaatamisest väsib, saab uudistada käsitööväljapanekut või tutvuda uute abivahenditega, mis hõlbustavad argielus toimetulekut. Kuigi festival avatakse pidulikult keskpäeval, on teatrimajas melu hommikust varaõhtuni.

“Nüüd on hakanud natuke haihtuma see arvamus, et kui sa oled puudega, siis sa istud kodus kapi taga või kuskil kinnises asutuses, haiglas või teab kus kohas. Aga ka need puuetega inimesed hea meelega laulavad ja näitlevad ja mängivad pilli. Ja neil on väga suur rõõm näidata oskusi ja jagada õpitut teiste inimestega,” lausus Oopkaup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles