President tunnustab Raeküla köögivanaema aasta vabatahtliku tiitliga

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla lapsed kutsuvad Aime Jõgistet hellitavalt köögivanaemaks.
Raeküla lapsed kutsuvad Aime Jõgistet hellitavalt köögivanaemaks. Foto: Külaliikumine Kodukant

Eesti külaliikumine Kodukant korraldab 1. detsembril Jõhvi kontserdimajas tänuürituse aasta priitahtlikele. Seal annab tunnustused ettevõtmise patroon, president Kersti Kaljulaid.

Teiste seas pälvib aasta vabatahtliku tiitli Pärnu Raeküla linnaosa laste lemmik, köögivanaema Aime Jõgiste. Toreda ja alati abivalmis naise esitas sellele auhinnale Raeküla Vanakooli keskuses tegutsev MTÜ Selts Raeküla.

Auhinna esildises seisab, et Jõgistet kutsutakse köögivanaemaks, kuna kõige enam meeldib talle süüa teha, koristada ja teed keeta. Samuti on ta alati valmis appi tulema iga muu tegevuse puhul alates õueala koristamisest laualinade triikimiseni.

Jõgistet iseloomustatakse eriliselt sooja ja toetava inimesena, kel jagub häid sõnu nii noortele kui omaealistele. Tal on alati kaasas äsja valminud õunamoos, rabarberikook või võileivad ning iga Raeküla laps teab, et see suutäis maitseb hästi ja toob rõõmu südamesse.

“Raeküla keskuses on väga palju vabatahtlikke, kuid teist Aime-sarnast ei ole,” kiitis Raeküla selts esildises.

Aasta vabatahtliku tunnustusele esitati 77 inimest kõikjalt Eestis.

“Eesti Vabariigi juubeliaastal soovime erilist austust ja tänu avaldada nendele inimestele, kes on panustanud Eesti kodanikuühiskonna arengusse ja vabatahtlikuna on pannud õla alla vabaühenduste loomisse,” selgitas Kodukandi vabatahtliku valdkonna juht Eha Paas.

Riikliku tunnustusürituse “Märka vabatahtlikku!” korraldamist toetab SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Seda üritust on korraldatud aastast 2005, 2013. aastast on selle eestvedaja Eesti külaliikumine Kodukant. Aastate jooksul on tunnustuse pälvinud kokku 349 vabatahtlikku ja priitahtlike kaasajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles