50 miljoni eest tahab maal rahvast sõidutada kümme kandidaati

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi näeb maaliinidelgi reisijaid vedamas uusi busse.
Peagi näeb maaliinidelgi reisijaid vedamas uusi busse. Foto: Urmas Luik

Esmaspäeval lõppes tähtaeg esitada pakkumisi Pärnu maakonna avaliku bussiliiniveo hankele. Sõitjate teenindajat otsitakse tulevaks kümnendiks ehk aastani 2029.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) juhataja Andrus Kärpuki selgituse kohaselt ootavad ees muutused: hanke järgi tulevad bussid senisest tunduvalt uuemad ja need peavad vastama kõige kõrgemale keskkonnasäästu standardile. Selliseid sõidukeid hakati tootma 2014. aasta novembris. Kärpuk sõnas, et pole suurt vahet, kas buss on just tehasest välja veerenud või aasta kasutusel olnud, ent peab tõenäoliseks, et vedajad soetavad siiski uued bussid, kuna paari aasta vanuseid kasutatud masinaid, mis vastaks hanke tingimustele, pole kusagilt saada. “Sisuliselt tulevad meil uued bussid kõigile liinidele korraga,” tähendas ta.

Eriti oluliseks uuenduseks peab Kärpuk, et maaliinidel esimest korda Eestis ja kogu Baltikumis on kõik bussid madalapõhjalised ja kaldteega, mida ratastoolisõitjad või lapsevankri lükkajad saavad kasutada. “Nagu linnas on ilma astmeta bussi sisenemine, sama asi tuleb maakonnas,” avaldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles