Pärnu haigla nõukokku läheb Marika Priske

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Priske sotsiaalministeeriumis pressikonverentsil.
Marika Priske sotsiaalministeeriumis pressikonverentsil. Foto: Sander Ilvest

Pärnu linnavalitsus nimetas SA Pärnu Haigla nõukogu liikmeks järgmiseks neljaks aastaks Marika Priske.

Pärnu linnavalitsus palus oktoobri lõpus nimetada sotsiaalministeeriumil ühe esindaja Pärnu haigla nõukokku.

Eilsel istungil nimetaski linn järgmiseks neljaks aastaks Pärnu haigla nõukogu liikmeks senise sotsiaalministeeriumi kantsleri Marika Priske.

Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse sõnutsi leidis linn, et haigla nõukogus peaks olema rohkem tervishoiu teemat valdavaid inimesi ja vähem poliitikuid. “Sotsiaalministeerium kaalus kolm nädalat, keda oma esindajaks saata, ja eelmisel reedel tuli minister Riina Sikkuti allkirjaga kiri, et see võiks olla Marika Priske. Pärit Pärnust, valdkonnas väga pädev,” rääkis Kosenkranius. Linnapea kinnitas, et nõukogu esimehe vahetust pole plaanis. “Sihtasutuse nõukogu on väga iseseisev organ, linn saab selle liikmeid tagasi kutsuda ja nimetada. Tervishoid on keeruline ja tundlik valdkond ning linn ei kavatse hakata haiglat sisuliselt juhtima,” lisas meer.

Pärnu haigla nõukogus on seitse liiget, keda juhib nõukogu esimees Ago Altjõe. Veel kuuluvad nõukogusse Arvo Reedik, Helary Lainjärv, Kaspar Kokk, Margus Maiste ja Varje Tipp.

Priske on 1990. aastal lõpetanud Tartu ülikooli majandusküberneetika erialal.
Ta on töötanud panganduses ja Pärnu linnavalitsuses.
Aastal 2000 sai ta majandusministeeriumi kantsleriks. 
14. juulist 2014 alustas Priske tööd sotsiaalministeeriumi kantslerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles