Kalurite lahelt päästmisele kulus kõvasti ressurssi

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operatiivteenistused reageerisid jääpangale lõksu jäänud kalastajate juhtumile täie tõsidusega. Mõnegi õngitseja arvates polnud olukord aga kuigi ohtlik.
Operatiivteenistused reageerisid jääpangale lõksu jäänud kalastajate juhtumile täie tõsidusega. Mõnegi õngitseja arvates polnud olukord aga kuigi ohtlik. Foto: Kristo Niglas

Terve armee tormas autode, paatide ja lennukiga kolma­päeval Pärnu lahele kalastajaid päästma. Rahumeelsed õngitsejad võtsid samal ajal kalaleminekusse investeeritud teisest jõulupühast viimast ja tegid viimaseid tirgutõmbeid.

“Tõsi ta on, et ressurssi oli kaasatud üksjagu,” tõdes politsei- ja piirivalveameti (PPA) merevalvekeskuse juht Ivar Treffner.

Häirekeskus sai kolmapäeval kell 12.46 teate, et Audru osavallas Valgerannas on inimesed jääpangale lõksu jäänud. Kalamehi kandnud jääpank asus rannast umbes kahe kilomeetri kaugusel. Kellegi elu polnud ohus, kuid omal jõul ei pääsenud inimesed kaldale.

Mõni lehelugeja arvas pärast operatsiooni, et jääle minnes teadlikult end ohtu panevatelt inimestelt peaks nende päästmisele kulunud maksumaksja raha sisse nõudma. PPA-l ega päästeametil pole aga tavaks päästetööde otseseid ega kaudseid kulusid kokku lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles