Vändra ja Eidapere bussikasutajate soov täitub

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirongiühenduse katkemise järel avas Pärnumaa ühistranspordikeskus bussiliini 333 Pärnust Raplani ja tagasi.
Reisirongiühenduse katkemise järel avas Pärnumaa ühistranspordikeskus bussiliini 333 Pärnust Raplani ja tagasi. Foto: Silvia Paluoja

Tulevast esmaspäevast, 14. jaanuarist muutub reisijate soovil kahe tööpäeviti Vändrast lähtuva bussi sõiduaeg, neist üks on maakonnaliin 92-2 Pärnu–Tori–Vihtra–Vändra ja teine kaugliin 332 Vändra–Ellamaa–Eidapere–Vändra.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) vanemlogistiku Avo Rahu sõnade kohaselt hakkab liini 92-2 buss Vändrast väljuma Pärnu suunal senisest veerand tundi hiljem ehk kell 17.50 ja jõuab sihtkohta kell 19.10.

“Kellaaja muutsime sellepärast, et sõitjad saaksid tööpäeva õhtul Toris istuda Pärnu–Piista­oja–Tori bussilt ümber bussile number 92-2, mis jõuab Torisse uue aja järgi 18.36. Kuna kõnealuse bussi senine sõidutempo oli üliaeglane, siis Pärnu jõuab buss endisel ajal,” selgitas Rahu.

Teine muudatus tuleneb reisirongiühenduse katkemisest Lelle–Pärnu vahel jõulukuu üheksandast päevast ja Kehtna valla Eidapere aleviku elanikel on tulnud kohaneda uue olukorraga. Nüüd on eidaperelased tänulikud PÜTKile, mis arvestab bussiliikluse korraldamisel ligemale 250 elanikuga aleviku ja piirkonna elanike vajadustega.

“Kuna Lelle–Pärnu rongi ­kadumise järel pole vaja Eidaperes enam õhtul hilja rongi ­oodata, soovisid eidaperelased, et buss väljuks sealt varem ja nad saaksid ligemale tunni ajaga käia näiteks Vändras poes,” märkis Rahu.

Liini 332 buss hakkab Eidaperest väljuma senise 19.25 asemel esmaspäevast kell 18.30 ehk ligemale tunni võrra varem. Aga sellel muutusel on oma hind, sest sõitjate puudumisel jääb käigust ära kõnealuse bussi varahommikune reis kell 6.30 väljumisega Vändrast. Seda asendab reisirongiühenduse katkemise järel avatud kaugbussiliin 333 Pärnu–Vändra–Lelle–Rapla, mis väljub Vändra bussijaamast kell 6.43 Rapla suunal.

Mainitud liine teenindab AS Hansa Bussiliinid. Tööpäeviti on käigus Vändra, Tori ja Eidapere buss, iga päev aga kaugbuss Pärnust Raplani ja tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles