Kiusamisvaba Kool kutsub Pärnumaa koole liituma ennetusprogrammiga

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie aasta jooksul on KiVaga ühinenud koolides kiusuohvrite hulk vähenenud ligikaudu 30 protsenti. Pilt on illustreeriv.
Viie aasta jooksul on KiVaga ühinenud koolides kiusuohvrite hulk vähenenud ligikaudu 30 protsenti. Pilt on illustreeriv. Foto: Karoliine Aus

Pärnumaa koolid on 15. veebruarini oodatud liituma KiVa programmiga, et hakata 2019. aasta sügisest senisest süsteemsemalt kiusamist ennetama ja vähendama. 

Sellel õppeaastal rakendab KiVa programmi Eestis kokku 70 kooli ja õppeasutust, mis aga on vaid 15 protsenti kõikidest koolidest. Pärnumaal on liitunud koole, vaid neli: Pärnu Rääma põhikool, Sindi gümnaasium, Are kool ja Vändra gümnaasium. “Neid võiks olla märksa rohkem,” tõdes SA Kiusamisvaba Kooli kommunikatsiooni- ja turundusjuht Meiri Kärner.

“Eestis ja ka mujal maailmas tehtud uuringud kinnitavad, et KiVa programm tõesti aitab kiusamist vähendada,” kinnitas Kärner ettevõtmise vajadust, viie aasta jooksul on KiVaga ühinenud koolides kiusuohvrite hulk vähenenud ligikaudu 30 protsenti.

KiVa on Soomes Turu ülikooli teadlaste väljatöötatud teadus- ja tõenduspõhine programm, mis näeb ette konkreetseid toiminguid nii ennetustööks, juhtumite lahendamiseks kui ka kiusu seiramiseks koolis.

Programmiga liitumiseks tuleb kooliperedel anda oma soovist märku, täites selleks veebivormi SA Kiusamisvaba Kooli kodulehel www.kiusamisvaba.ee/liitu (olemas ka vene keeles).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles