Möödunud aastal oli tööta üle viie protsendi Pärnu tööealistest

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim otsiti töötukassa kaudu mullu klienditeenindajaid.
Enim otsiti töötukassa kaudu mullu klienditeenindajaid. Foto: Arvo Meeks

Mullu otsis Pärnumaal tööd keskmiselt 2175 inimest. Registreeritud töötuse määr oli aasta kokkuvõttes 5,5 protsenti, mis on Eesti keskmisest pisut kõrgem. 

Kogu Eestis otsis ühes päevas keskmiselt tööd 30 900 inimest. Keskmine töötuse määr oli 4,7 protsenti, mis on varasema aastaga samal tasemel.

Keskeltläbi kulus pärnakatel töö leidmiseks kuus kuud. Vähenenud töövõimega inimestest sai poole aasta jooksul tööle 30,3 protsenti tööotsijaid. Kogu riigis on vähenenud töövõimega inimeste hulk töötute seas suurenenud.

Registreeritud töötuse määr oli aasta kokkuvõttes kõrgeim Ida-Virumaal, ent seal on näitaja vähenenud viimasel aastal kõige kiiremini. Kõige madalam oli see määr Harjumaal.

Töötukassa andmetel on töötute seas rohkem naisi, vanemaealisi, madalama haridusega ja oskustöölisi. Kõige enam otsiti mullu töötukassa kaudu kliendi-, puhastusteenindajaid ja õmblejaid.

Koolitustest oli kogu riigis populaarseim eesti keele kursus. Pärnumaal soovis enim inimesi töötukassa abil omandada oskusi transpordivaldkonnas. Teisel kohal oli arvutiõpe ja kolmandal iluteenindus.

Sellest aastast on töötukassal üks oluline uuendus. Nimelt hakkab asutus pakkuma karjäärinõustamist koolinoortele. Tihedamaks muutub koostöö koolide ja õpilastega. Töötukassal on 132 karjäärispetsialisti, kes töötavad  kõikjal Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles