Vähipäeva puhul süttivad Iseseisvuse väljakul küünlad

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänase üleilmse vähipäeva puhul süüdatakse pärastlõunal Pärnus Iseseisvuse väljakul lootuseküünlad.
Tänase üleilmse vähipäeva puhul süüdatakse pärastlõunal Pärnus Iseseisvuse väljakul lootuseküünlad. Foto: Urmas Luik

Tänase üleilmse vähipäeva puhul läidetakse pärastlõunal Pärnus Iseseisvuse väljakul lootuseküünlad.

MTÜ Eesti Vähiliit kutsub teavituskampaania “Terve Eestiga vähi vastu” raames süütama lootuseküünalt kõigile, keda vähihaigus on puudutanud.  

Maailma vähipäev toimub igal aastal 4. veebruaril ja on pühendatud vähivastasele võitlusele. Rahvusvaheline vähivastane liit kutsub inimesi mõtlema, mida meie ühiskonnas saame või mida igaüks isiklikult saab ära teha võitluses vähiga. 

Vähiliit juhib sel päeval ühiskonna tähelepanu sellele, et Eesti riik vajab terviklikku ja süsteemset haiguste ennetamise programmi, mille keskmes on inimene.

Vähipäevaga tahetakse tõsta inimeste teadlikkust, võimendades sõnumit, et vähki saab ennetada või varakult avastada, mis aitaks märkimisväärselt vähendada vähisurmade arvu.

Iseseisvuse väljakul süüdatakse küünlad 16.15–17.15, samuti Tallinnas, Kuressaares, Viljandis ja Türil.

Eestis on vähk surmapõhjusena vereringeelundite haiguste järel teisel kohal. 2016. aastal haigestus vähktõppe 8788 inimest Eestis ja registreeriti 3908 vähisurma juhtu.

Vähki haigestumise riski saab tuntavalt vähendada, loobudes tubakatarvitamisest ja vältides passiivset suitsetamist, piirates alkoholitarvitamist, vältides ülemäärast päevitamist, säilitades tervislikku kehakaalu ja vaktsineerides end viirusinfektsioonide vastu, mis suurendavad vähiriski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles