Pärnu linnavalitsuse kunagise maja katuselt libisesid jäätükid

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine linnavalitsuse maja piirati lintidega, kuna katuselt kukkusid jäätükid.
Kunagine linnavalitsuse maja piirati lintidega, kuna katuselt kukkusid jäätükid. Foto: Kristo Niglas

Täna pärastlõunal piirati liikumine Pärnus Nikolai ja Uue tänava nurgal omaaegse linnavalitsuse maja juures, kuna katuselt libisesid alla jäätükid. Inimesed viga ei saanud, kuid jäätükid olid pihta lennanud kahele autole.

Päästeamet tõmbas inimeste ja sõidukite ohutuse tagamiseks tänavanurga ümbrusesse ohutuslindid. 

Pärnu linnavalitsuse korrakaitseteenistuse juhataja Reet Salmu sõnutsi on kõige ohtlikum aeg just siis, kui lund sajab ning sooja- ja külmakraadid vahelduvad. “Tasub jälgida kõnniteede kohal katuseräästaid, kuna siis on suurim oht jääpurikate tekkeks ning katustele kogunenud lume ja jää kukkumiseks,” hoiatas ta, rahustades siiski, et ametnikud hoiavad nii lumistel katustel, purikatel kui ka kõnniteedel silma peal. Ja kui probleem avastatakse, võetakse omanikega ühendust, et oht kiirelt kõrvaldada.

Majaomanikke manitseb katusele kogunenud lund ja jääd jälgima tarbijakaitse ja tehnilise järelvalve ametki. “Kuna tegemist on inimeste ohutusega, tuleb tegutseda aegsasti, jäämata ootama, et esimesed lume- ja jäätükid hakkaks kukkuma,” märkis riigiameti kommunikatsiooniekspert Pille Kalda, soovitades hoida peavari pidevalt puhtana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles