Vägivallaohvritest naised saavad tugikeskusesse minnes viia lemmiklooma varjupaika

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikloomgi võib koduvägivalla käes kannatada
Lemmikloomgi võib koduvägivalla käes kannatada Foto: Mailiis Ollino

Eilsel sõbarpäeval allkirjastasid Varjupaikade MTÜ, Eesti loomakaitse selts ja sotsiaalkindlustusamet naiste tugikeskuste teenuse osutajatega hea tahte koostöökokkuleppe.

Kokkulepe tähendab seda, et varjupaika pöörduvad naised saavad jätta lemmiku varjupaiga hoole alla.  

"On väga oluline, et meil õnnestuks ära hoida võimalikult palju olukordi, mis takistavad vägivalla all kannatavaid naisi teenusele pöördumast. Mure lemmiklooma pärast on naiste tugikeskustega koostöös mitu korda esile kerkinud," kommenteeris naiste tugikeskuste teenuste juht Andrea Kink.

Eesti loomakaitse seltsi juhatuse liige Geit Karurahu lisas, et lemmikloomgi võib koduvägivalla käes kannatada. “Naaberriikide kogemus on näidanud, et vägivaldne pereliige võib olla ohtlik loomale. Võib juhtuda, et ohvrit šantažeeritakse looma kaudu: loomale haiget tehes või seda teha ähvardades," märkis ta.

Sotsiaalkindlustusamet, naiste tugikeskused, Eesti loomakaitse selts ja Varjupaikade MTÜ sõlmivad koostööleppe esialgu 2019. aasta lõpuni. Selle aasta põhjal tehakse järeldused, kas koostööd jätkata, muuta või reguleerida ning kui suur on üldse vajadus selle järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles