Galerii: kandidaadid debateerisid Sütevakas täismajale

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Räägitakse, et Eestil läheb paremini kui kunagi varem. Ent kas kõik ühiskonna liikmed, sealhulgas noored, kelle häält tuhanded kandidaadid lubadustega püüavad, tajuvad seda? Täna Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis valimisdebatil arutlesid puupüsti rahvast täis saalis kuue erakonna esinumbrid ja liikmed haridus-, teadus-, välis-, majandus- ja kaitsepoliitika ja energeetika üle, püüdes saada kontakti noorema kohaliku valijaga. Kui Euroopa Liidu ja Brexiti teemad kuulajais tugevaid emotsioone ei tekitanud, siis haridusteemalist debatiosa kuulati kõrvad kikkis.

Reformierakonna kandidaat ja riigikogu liige Toomas Kivimägi tõdes väitluse esimestel minutitel, et poliitika saab tugevamaks just siis, kui noored on selle tegemisse kaasatud. “Poliitika ei ole katk, mida ei tohiks puutuda ega millest noortele rääkida,” leidis ta.

Niisamuti tõi noorte rolli valmisdiskussioonis välja Isamaa kandidaat ja riigikogu liige Andres Metsoja, kelle arvates on tuleviku Eesti just noore põlvkonna nägu. “Noorsugu on alati see, kes on natuke mässumeelne. Kui seda poleks, ei tea, milliseks maailm muutuks,” mõtiskles ta.

Sestap küsisid kooli abituriendid ja debati juhid Hans Markus Kalmer ja Karl-Enrik Kriis külalistelt, milline on erakondade hariduspoliitika suund. Nii mõnigi mõte kattus, mistõttu märkis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindaja Alar Laneman: “Ma ei saa üldse aru, miks EKRE on teistega vastuollu läinud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles