Sindi alajaama laienduseks kulub 2,3 miljonit eurot

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Merko Ehitus kontserni kuuluv AS Merko Infra sõlmis Eleringiga 2,3 miljoni eurose lepingu Sindi 330-kilovoldise alajaama laiendamiseks.
AS Merko Ehitus kontserni kuuluv AS Merko Infra sõlmis Eleringiga 2,3 miljoni eurose lepingu Sindi 330-kilovoldise alajaama laiendamiseks. Foto: Ants Liigus

AS Merko Ehituse kontserni kuuluv AS Merko Infra sõlmis Eleringiga 2,3 miljoni eurose lepingu Sindi 330kilovoldise alajaama laiendamise kohta.

Merko teatas börsile, et ehitatakse Sindi alajaama uus, 330kilovoldine liinilahter, rajatakse jõutrafo vundament ja paigaldatakse 330kilovoldine trafo ja 20kilovoldised reaktorid. Tööd tehakse võtmed-kätte-meetodil, hõlmates projekteerimis- ja ehitustöid, seadmete tarnet, paigaldust, katsetamist ja seadistamist.

Ettevõtmine läheb maksma ligikaudu 2,3 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustööd valmivad 2020. aasta lõpuks.

Sindi 330kilovoldisesse alajaama paigaldatava trafo ostab Elering eraldi hankega. Mullu lõppesid uuendustööd Sindi alajaama 110kilovoldises osas ja need maksid üle 1,9 miljoni euro. 

Eesti-Läti kolmanda elektriühenduse ehitustööd algasid Pärnu lähistel eelmisel aastal. Uus ühendus on esmane eeldus, et sünkroniseerida Balti riigid Mandri-Euroopa elektrisüsteemiga. Projekti raames rajab Elering uued liinid Harkust Sinti ja Kilingi-Nõmme alajaamast Eesti-Läti piirini. Samuti kuuluvad projekti uuendus- ja ehitustööd viies alajaamas: Harkus, Riisiperes, Kullamaal, Sindis ja Kilingi-Nõmmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles