Ranniku matkarada tutvustatakse Helsingis GoExpol

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranniku matkarada läbib ligikaudu 1200 kilomeetrit Läti ja Eesti rannikut, sealseid linnu ja kalurikülasid.
Ranniku matkarada läbib ligikaudu 1200 kilomeetrit Läti ja Eesti rannikut, sealseid linnu ja kalurikülasid. Foto: Ranniku Matkarada

MTÜ Lääne-Eesti Turism tutvustab nädalavahetusel Helsingis GoExpo spordi- ja õuetegevuse messil matkarada, mis läbib Pärnumaa ranniku kalurikülasid.

Ranniku matkarada ulatub Läti ja Leedu piirist Tallinnani ning kulgeb piki randa, läbides mereäärseid metsi ja kalurikülasid.

Matkarada on 1200 kilomeetri pikkune: 580 kilomeetrit on Lätis ja 620 kilomeetrit Eestis. See on osa Euroopa pikamaarajast E9.

Matkaraja äärde jääb palju majutus- ja toitlustuspakkujaid ning ajaveetmiskohti. Ühtlasi läbib rada Eestis Haapsalu ja Pärnut. Kõiki neid teenuseid ja matkaraja eripära messil tutvustataksegi.

2018. aastal käis GoExpo messil üle 30 000 huvilise.

Messil osaletakse piiriülese projekti “Läänemere ranniku matkarada Lätis ja Eestis” raames. Projekti rahastab Eesti-Läti programmi Euroopa regionaalarengu fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles