Elektrilevi võrguga ühinejaile pakutakse kuni 100 000 eurot toetust

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi keskmine võimsus keskpingel ühe liitumispunkti kohta on 1000 kilovatti ja keskmine liitumistasu koos käibemaksuga 67 000 eurot. Liitumistasu keskpingel varieerus möödunud aastal 8100st 1 170 000 euroni.
Elektrilevi keskmine võimsus keskpingel ühe liitumispunkti kohta on 1000 kilovatti ja keskmine liitumistasu koos käibemaksuga 67 000 eurot. Liitumistasu keskpingel varieerus möödunud aastal 8100st 1 170 000 euroni. Foto: Ants Liigus

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) annab Elektrilevi võrguga liitumisel ettevõtetele toetust kuni 100 000 eurot.

Toetust saab taotleda tegutsev või alustav ettevõtja, kes asub väljaspool Tallinna ja Tartut. Peale võrguga ühendamise kulude on võimalik toetuse abil katta võrgu läbilaskevõime suurendamise või elektriühenduse parandamiseks seadmete soetamise kulusid.

„Ettevõtetele võib elektrivõrguga liitumine, aga ka näiteks olemasoleva võrgu läbilaskevõime suurendamine tähendada kümnete ja isegi sadade tuhandete eurodeni ulatuvaid kulutusi, kuna tihtipeale tähendavad need tööd uute liinide või alajaamade ehitamist,“ ütles Elektrilevi liitumise teenuste juht Kaija Vill.  Toetust saab taotleda EASi kodulehel ja taotluste lõpptähtaeg on määramata. Minimaalne toetussumma on 5000 ja maksimaalne 100 000 eurot. Toetust ei saa taotleda ettevõtted, mis asuvad Tallinnas, sellega piirnevas omavalitsuses või Tartus.

Elektrilevi andmetel võtab elektrivõrguga liitumine, mis ei vaja projekteerimistöid, keskmiselt aega 23 päeva. Ulatuslikumaid ehitustöid nõudvale ühinemisele kulub umbes 220 päeva. „See hõlmab nii tehnilise lahenduse väljatöötamist, projekteerimist kui ehitust. Peale selle kooskõlastused asutuste, kohaliku omavalitsuse ja maaomanikega,“ selgitas Vill.

Elektrilevi keskmine võimsus keskpingel ühe liitumispunkti kohta on 1000 kilovatti ja keskmine liitumistasu koos käibemaksuga 67 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles