Suigu buss jääbki kevadisel teel roomama

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepplaane külast saab välja vaid säärikutes ja valge buss muutub sellisel teel poripruuniks.
Lepplaane külast saab välja vaid säärikutes ja valge buss muutub sellisel teel poripruuniks. Foto: Silvia Paluoja

Pärnumaa ühistranspordikeskuse andmetel on kevadisel teede lagunemise ajal eriti probleemne ikka ja jälle riigile kuuluv maantee, mida mööda sõidab kolm korda päevas liinibuss Pärnu, Lepplaane ja Suigu vahet. Selle Muda ja Suigu vaheline ligemale kümnekilomeetrine lõik vajab korralikku mustkatet, millel sõitmine ei olene aastaajast. Millal saab kõnealune mitme vahepealse peatusega lõik tolmuvaba katte, küsisime maanteeametist. Vastas maanteeameti Lääne regiooni hooldeosakonna juhtinsener Meelis Saat.

Saadi vastusest selgub, et riigitee number 19210 Uduvere–Suigu–Nurme (teelõik 16,9.–26,6. kilomeetrini) ei kuulu tolmuvabade katete ehitamise nimekirja. Vähemalt ei ole kõnealust Tori valda jäävat lõiku maanteeameti peadirektori kinnitatud tolmuvabade katete rajamise nimistus 2019.–2022. aastaks.

“Maanteeamet mõistab vajadust rajada eri riigiteedele katteid, kuid siinkohal saame lähtuda riigieelarvest ja kinnitatud nimekirjadest,” kinnitab Saat. “Ühiskonna ootused ja vajadused on alati suuremad kui riigi võimalused neid täita.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles