Toidukogumispäevadel saab Pärnus söögipoolist annetada viies kaupluses

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Kogutud toiduained toimetatakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus see vabatahtlike abiga sorditakse ja ladustatakse.
Kogutud toiduained toimetatakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus see vabatahtlike abiga sorditakse ja ladustatakse. Foto: Ants Liigus

Täna ja homme toimuvad Eesti toidupoodides toidupanga kevadised toidukogumispäevad. Toimetulekuraskustes perede tarbeks saab annetada toitu 46 kaupluses.

Pärnus löövad toidupanga kogumispäevadel kaasa Mai, Suurejõe ja Ülejõe Selver, Maksimarket ja Rimi hüpermarket. Annetusi saab teha täna 13–19 ja laupäeval 12–19.

Annetustena on oodatud kaua säiliv ehk „parim enne“-tüüpi toidukaup, näiteks konservid, toiduõli, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal, samuti moosid, mahlad, pähklid, rosinad ja tervislikud maiustused.

Iga päev teeb toidupank koostööd firmadega, et päästa kaubandusest ja tootmisest see toit, mida mingil põhjusel ei saa müüa, ja jagab selle abivajajatele. Toidukogumispäevad on üle-eestiline toidupankade heategevusaktsioon, mis annab just eraisikutele võimaluse aidata kohalikke puuduses elavaid peresid. Toidukogumispäevad toimuvad juba kümnendat aastat järjest.

Kogutud toiduained toimetatakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus see vabatahtlike abiga sorditakse ja ladustatakse. Iga toidupank jagab kogutud toidu iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Kevadistel toidukogumispäevadel annetatud söögikraam hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba aktsioonijärgsel nädalal.

„Toidupank jagab iga nädal toiduabi umbes 9000 inimesele kõikjal Eestis ja toidukogumispäevad on väga oluline osa toidupanga tegevusest, milleta meil ei ole võimalik oma tööd teha,” selgitas toidupanga juhataja Piet Boerefijn. „Kutsume üles annetama kaua säilivaid toiduaineid, et toidupank saaks aidata toimetulekuraskustes inimesi kogu Eestis. Igaühe panus on väga oluline.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles