Peagi lüüakse käed Rail Balticule maa ostuks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Kaks aastat ei ole keegi siin talus käinud, mingi tehingu üle aru pidanud, aga meie tahame riigilt vastu asendusmaad kodu lähedal,” seletas Laari talu peremees Vassili ­Padumäe.
“Kaks aastat ei ole keegi siin talus käinud, mingi tehingu üle aru pidanud, aga meie tahame riigilt vastu asendusmaad kodu lähedal,” seletas Laari talu peremees Vassili ­Padumäe. Foto: Urmas Luik

Maa-ameti maakorralduse osakonna juhataja Merje Krinali väitel on amet alustanud kiirraudtee Rail Balticu ehitamise eel maade omandamise toiminguid Põhja-Pärnumaa vallas ja esitanud pakkumise kümnele maaomanikule Viluvere, Kõnnu ja Sohlu külas.

“Riigil on Põhja-Pärnumaal vaja omandada äralõikeid 36 eraomandis katastriüksusest, neist 28 on tänavu töös,” märkis Krinal. Lisades, et maa-amet oli 15. aprilliks esitanud omandamise pakkumuse kümnele katastriüksuse omanikule ja nendest kuue kinnistu kohta on omaniku nõusolek olemas.

Ilmselt ei kuulu Sohlu küla Laari talu peremees Vassili Padumäe nende hulka, sest tema jutu järgi ei ole pärast paar aastat tagasi Kaisma rahvamajas raudtee planeeringu tutvustamist midagi toimunud ega ükski riigiesindaja temaga ühendust võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles