Venemaa kontrollis Eesti kalatööstusi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Maaeluministeeriumi selgituse kohaselt oli seekordse kontrolli eesmärk vaadata, kas Eestis on varasemaid märkusi arvesse võetud.
Maaeluministeeriumi selgituse kohaselt oli seekordse kontrolli eesmärk vaadata, kas Eestis on varasemaid märkusi arvesse võetud. Foto: Tairo Lutter

Vene Föderatsiooni audiitorid külastasid sel nädalal nelja kala­töötlemisettevõtet Harju-, Pärnu- ja Saaremaal.

“Kuna auditi käigus hinnatakse Eesti veterinaar- ja toiduameti järelevalve korraldust tervikuna, siis üksikettevõtete äramärkimine ei ole konkreetsel juhul asjakohane,” sõnas maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna juhataja Ain Soome.

Venemaalt lähetatud audiitorid on varem teinud meie kalatöötlemisettevõtetes kriitilisi tähelepanekuid, lähtudes oma riigis kehtestatud nõuetest, ja põhjendanud sellega Eesti kalatoodete impordi keeldu Vene tolliliiduga ühinenud riiki­desse.

Maaeluministeeriumi selgituse kohaselt oli seekordse kontrolli eesmärk vaadata, kas Eestis on varasemaid märkusi arvesse võetud.

“Kuna kontrolli tulemusi veel ei ole, on ennatlik prognoosida, kas audiitoritel on jätkuvalt meie järelevalve­süsteemile ettekirjutusi. Nii nagu ei ole võimalik prognoosida, kas Eesti kalatooteid on peagi taas võimalik Venemaale turustada,” märkis kalamajandusosakonna juhataja.

Enim on mõjutanud Venemaal 2015. aastast kehtinud kalatoodete sisseveokeeld Eesti räime, kilu ja meritindi eksporti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles