Pärnumaa maitsed plaanivad maailmale ringi peale teha

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pärnumaa maitsete aasta ­tänuürituse eesmärk oli tehtu kokku võtta ja nautida head toitu ja selts­konda.
Pärnumaa maitsete aasta ­tänuürituse eesmärk oli tehtu kokku võtta ja nautida head toitu ja selts­konda. Foto: Karoliine Aus

Teisipäeval toimus Pärnumaa maitsete aasta tänuüritus ja täna antakse Eesti toidupiirkonna tiitel üle Vana-Võromaale. Kuigi tänuürituse raames vaadati tagasi möödunud aastale ja tänati abistajaid, toonitas Pärnumaa maitsete aasta turundusjuht Kadi Elmeste, et töö jätkub.

Tänuõhtu peakoka, Surju põhikooli koka Kaidi Oksaare eesmärk oli valmistada nõnda lihtsaid suupisteid, et külalisedki oskaksid neid kodus järele teha. Peale koolikoka ja Klaara-Manni puhkemaja pererahva meisterdas ampse veel kuus kokka, kes selleks õhtuks olid kokku tulnud, et Pärnumaa parimad palad lauale sättida.

Üks Pärnumaa maitsete aasta peaeesmärke oli suurendada kohalike toidutootjate ja -pakkujate tuntust. Elmeste avaldas heameelt iseäranis selle üle, et kohalike kohvikute-restoranide menüüdest leiab nüüd järjest enam piirkonnas kasvatatud toorainest toite-jooke.

Tagasi üles