Arendaja ehitas ehitusloata

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Praeguseks on Pärnu linnavalitsus ja arendaja jõudnud projekti suhtes kokkuleppele ja peagi saab suvepealinn ilusa ehitise võrra rikkamaks. Veel vajab klaarimist linna määratud sunnirahaga seonduv.
Praeguseks on Pärnu linnavalitsus ja arendaja jõudnud projekti suhtes kokkuleppele ja peagi saab suvepealinn ilusa ehitise võrra rikkamaks. Veel vajab klaarimist linna määratud sunnirahaga seonduv. Foto: Mailiis Ollino

Hiljutine näide ilmestab, et kõi­gile ei tähenda “valitsus” sõnas “linnavalitsus” ja “võim” sõnas “linnavõim” suurt midagi. Tüürigu raehärrad ja -prouad oma haldusalas toimuvat nii, nagu heaks arvavad, mõni toimetab ikka omatahtsi.

Näiteks siis, kui on soov hakata ehitama, aga veel pole projekti ega ehitusluba. Pole hullu, ehitame ik­kagi.

Omavalitsusel on niisuguste olukordade parandamiseks “tööriistad”. Võim ei taha, saa ega tohi ju anarhiat lubada. Nende riistade kasutamine pole aga nagu haamriga naela seina löömine. Paras sahmerdamine hoopis.

Hiljuti jättis Pärnu linnavalitsus rahuldamata vaide, kus rutakalt ehitama hakanud osaühing Aisa Villa taotles sunniraha sissenõudmise ja menetluse lõpetamist. Nähtavasti teab iga arendaja, et ehitusloata ei tohi ehitada. Vaide esitaja mure seisneb hoopis selles – nagu möönis ­ettevõtte juhatuse liige Janar Kase –, et nõue on liiga suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles