Pärnu rongiliini kadumise järel on inimesed üles leidnud bussid

BNS
Copy
Pärnust ligemale 70 kilomeetri kaugusele Lellesse sai reisirongiga sõita eelmise aasta lõpuni.
Pärnust ligemale 70 kilomeetri kaugusele Lellesse sai reisirongiga sõita eelmise aasta lõpuni. Foto: Urmas Luik

Kui mullu detsembris pälvis Pärnu rongiliini lõpetamine palju kriitikat, on praeguseks Raplamaa Sõnumite teatel selge, et inimesed on leidnud üles bussitranspordi ja kellelgi sõitmata ei jää.

“Pärnu–Rapla bussiliini number 333 kasutatakse väga hästi. Tagasiside inimestelt on väga hea, eriti Tori ja Vändra kandist,” ütles Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) vanemlogistik Avo Rahu.

Keskmiselt sõidab kuus selle liini bussiga ligikaudu 5000 inimest, näiteks juunis 4797. Enamik valideerib end Pärnus: juunis oli neid 839. Samal ajavahemikul oli palju sõitjaid veel Vändrast 553 reisija, Rapla raudteejaamast 519, Rapla bussijaamast 477, Eidaperest 403, Tootsist 390, Kehtnast 326 ja Torist 228 sõitjaga. Teistest peatustest oli neid juba alla 200, ka Lellest, kus rong endiselt käib, 141 reisijat.

PÜTKi piletimüügisüsteem ei võimalda täpselt öelda, millisesse peatusesse sõidetakse, saab esile tuua näiteks selle, et Eidaperest ostetakse pileteid üsna võrdselt mõlemasse suunda. Kuu esimeses pooles tehti Eidaperest Rapla poole 100 sõitu, Pärnu poole aga 92. Kõige rohkem kasutavad eidaperelased lõunast reisi, juuli esimeses pooles 106 korda. Hommikusel reisil oli 62 sõitjat ja õhtusel märksa vähem – vaid 24 sõitjat. Buss sõidabki mõlemas suunas kolm korda päevas.

“Usun, et kui mingi väega suudaks või tahaks keegi taastada praegu endist rongiliiklust ja bussiliini 333 ära lõpetada, oleks sellele väga tugev vastuseis. Bussiliin ju läbib elanikega asustatud keskusi, mis varem jäid raudteelt kõrvale: Vändra, Tori, Tootsi, Kehtna, Lokuta ja mingil määral Eidapere,” sedastas Rahu.

Bussiliin on käigus 9. detsembrist 2018. Vedaja on AS Hansa Bussiliinid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles