Tihemetsa koolilapsed segaduses: millise bussiga nad tohivad kooli sõita?

Annika Kuusik
, reporter
Copy
2. septembrist sõidab Tihemetsast läbi Kilingi-Nõmme–Jäärja 88. maaliini buss, mis sellele marsruudile suunati ekstra koolilaste tarvis.
2. septembrist sõidab Tihemetsast läbi Kilingi-Nõmme–Jäärja 88. maaliini buss, mis sellele marsruudile suunati ekstra koolilaste tarvis. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimehe toimetuse poole pöördus pettunud lapsevanem, kelle lapsi bussijuht väidetavalt kaks hommikut järjest Tihemetsast bussi peale ei võtnud, viidates sellele, et tegemist pole koolibussiga.

Lapsed soovisid minna Tihemetsast kell 7.36 maaliini number 84 bussi peale. Koolibussi Kilingi-Nõmme gümnaasiumisse sealt enam ei käi. “Kas siis tõesti bussijuht ise valib, keda võtta peale?” küsib pahane lapsevanem. “Minu teada on maakonnabuss ikka kõigile.”

Liini teenindava firma OÜ M.K.Reis-X Pärnu logistik Anne Raudsepp selgitas, et kõnealune buss (Kilingi-Nõmme–Kanaküla–Tihemetsa–Kilingi-Nõmme) on väike, 18-kohaline, mis hommikuti on puupüsti rahvast täis, sinna lihtsalt ei mahtuvat. Samal ajal on nii Saarde valla kui Pärnumaa ühistranspordikeskusega (PÜTK) saavutatud kokkulepe, et Tihemetsa koolilapsi, keda hinnanguliselt on 41, hakkab kooli viima 88. liini buss (Kilingi-Nõmme–Jäärja), mis Tihemetsa peatusse jõuab kell 7.49. “Muutsime ekstra selle liini marsruuti ja kellaaegu, nüüd sõidab Tihemetsast läbi,” kinnitas Raudsepp. Samuti pandi liinile sõitma suur buss, et kõik koolilapsed peale mahuksid.

PÜTKi vanemlogistiku Toomas Taltsi väitel ei ole kindlasti nii, et lapsed peavad nüüd ainult selle bussiga sõitma. “Kui bussijuht ikka näeb, et inimesed mahuvad peale, siis võiks peale võtta,” märkis ta. “Aga konkreetsel juhul võib-olla vaatas juht, et peatuses on rohkem õpilasi, kui talle bussi mahuks.”

Nii vald kui kool on Saarde valla humanitaarnõuniku Annika Viibuse ütlust mööda teinud lapsevanematele teavitustööd: informeerinud e-kooli kaudu ja jaganud infot bussiliini mugandamise kohta oma sotsiaalmeedialehel. 

Segadust võib külvata seegi, et Tihemetsa peatuses ei ole 88. liini muudetud sõidugraafikut, kuid Raudsepa kinnitusel see lähiajal sinna pannakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles