Algab Pärnu Postimehe joonistusvõistlus "Mina märkan"

Pärnu Postimees
Copy
Joonistusvõistlus “Mina märkan” tuleb taas.
Joonistusvõistlus “Mina märkan” tuleb taas. Foto: Pärnu Postimees

Pärnu Postimees kuulutab taas välja maakondliku koolieelikute joonistusvõistluse “Mina märkan”, mille eesmärk on arendada laste loovust ja leidlikkust.

Osalema on oodatud kõik Pärnumaa koolieelikud nii kodudes kui lasteaedades.

Võistlusel on 14 teemat ja iga lasteaed saab konkursile esitada kuni kümme joonistust teema kohta (kokku siis maksimaalselt 140 joonistust). Valik tuleb teha lasteaial endal. Oleks hea, kui  joonistataks igal teemal. Kui lasteaed on väike ega jõua kõiki teemasid rühmade vahel ära jagada, võib esitada pilte vähemate teemade kohta.

Täpsustuseks: kodused lapsedki saavad konkursil osaleda. Isegi siis, kui nad on lasteaia vahendusel ühe töö juba esitanud. Kuid väike piirang kehtib: iga laps saab esitada ühe töö teema kohta, kokku kuni 14 tööd.

Kõik võistlustööd avaldatakse Pärnu Postimehe digilehes ja iga teema kohta valib ajaleht koos partneritega välja parima töö, mille avaldab aasta lõpul ilmuvas kalendris.

Joonistusi saab ajalehele hakata saatma kohe, aga võistlus kestab 25. oktoobrini, mil võetakse vastu viimased pildid. Joonistused palume lapsevanematel ja lasteaedade esindajatel tuua Pärnu Postimehe toimetusse aadressil Rüütli 14, 80010 Pärnu märgusõnaga „Mina märkan”. Pildi tagaküljele peab olema lisatud lapse nimi, vanus, lapsevanema, hooldaja või õpetaja nimi allkirjaga, kontaktandmed (kodune aadress, telefoninumber) ja töö pealkiri. Töö laekumisel lasteaia kaudu tuleb lisada lasteaia, rühma ja õpetaja nimi. Soovi korral võib kirjutada lühiselgituse pildil kujutatu paremaks mõistmiseks. Võidutöö joonistajatele saadame nimelise kutse tänuüritusele postiga koju.

Kuna eesmärk on arendada laste loovust ja leidlikkust, pole joonistusvahendite suhtes piiranguid seatud. Võib kasutada vildikaid, värvipliiatseid, guašše, akvarelle, rasvakriite või muud. Tähtis on, et pilt oleks joonistus, mitte liimitud või muul moel kokku sobitatud kollaaž. Et vahvamad tööd jõuavad kalendrisse, on tähtis, et joonistus oleks laiupidi ja A4-formaadis.

Võistluse täpsed tingimused leiab siit.

Teemad

Kalendri esikaas

Teema: “Pärnu Postimehe jõulukaart”

Jaanuar

Teema: “Kuidas kaunistada radiaatorit minu toas?”

Veebruar

Teema: “Spaa, saun ja vesi – need mu sõbrad kolmekesi”

Märts

Teema: “Moodne, nüüdisaegne ja uus garaaž, kus rehve vahetada”

Aprill

Teema: “Koppade spordipäev 2020”

Mai

Teema: “Kuidas hoida hambad terved?”

Juuni

Teema: “Tuleohutus”

Juuli

Teema: “Teehöövel”

August

Teema: “Mida mina teeksin betoonist?”

September

Teema: “Minu kodu”

Oktoober

Teema: ”Lemmiktoode, mida käime Kanpolis ostmas”

November

Teema: “Minu unistuste takso”

Detsember

Teema: “Imede öö”

13. aasta

Teema: “Minu esimene hoiupõrsas”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles