Majahaldajad ei leidnud Järviku endisest kabinetist lutikaid (12)

Copy

Põllumajandusministeeriumi majahaldurid otsisid täna hommikul eksminister Mart Järviku kabineti läbi, kuid Järviku väidetud pealtkuulamisseadmeid sealt ei leidnud.

Ministeeriumi ametnik ütles, et majahaldajad uurisid ministri kabinetti täna hommikul, kuid ei avastanud sealt midagi. “Muidugi neil polnud ka spetsiaalvahendeid ja neil puudub vastav väljaõpe,” nentis ta.

Maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Karolin Lillemäe sõnutsi esmasel vaatlusel ministri kabinetis pealtkuulamisseadet ei leitud ja ministeeriumil ei ole eriseadmeid nende tuvastamiseks.

Lillemäe jutu järgi ei pääse võõrad maaeluministeeriumi hoonesse, kõik külastused registreeritakse valvelauas ja külaline liigub ministeeriumis koos saatjaga.

Avalike suhete osakonna juhataja märkis, et ka ministri kabinetti võõrad ei saa ja kui tehakse hooldustöid, korraldatakse seda koos ministeeriumi saatjaga.

“Koristaja koristab peale kella 17 valvelauast saadud võtmega. Ministri kabineti eesruumis on tööajal vanemabi, kes reguleerib külaliste sisenemist ministri kabinetti,” selgitas Lillemäe.

Pärnu Postimees kirjutas, et valitsusest lahkuma sunnitud EKRE poliitik Mart Järvik väitis kolmapäeval Tori rahvamajas kohtumisel valijatega, et ta leidis ministeeriumist oma töölaua kohalt pealtkuulamisseadme.

Prokuratuur kinnitas, et Järviku väide ei toonud eraldi uurimist kaasa. “Põhja ringkonnaprokuratuur menetleb võimalikku toimingupiirangu rikkumist seoses endise maaeluministri Mart Järviku nõuniku Urmas Arumäe tegevusega,” ütles prokuratuuri pressiesindaja Kairi Küngas.

“Kui palju neid on, ma ei tea. Ma sain Henn Põlluaasalt aparaadi, mis näitab neid. Saatsin ametliku kirja [siseminister] Mart Helmele, et seal majas tehtaks lutikatõrje,” rääkis ta.

Järviku sõnutsi leidis ta pealtkuulamisseadme maaeluministri kabinetist laua kohalt laest.

Ministeeriumis selgus, et tegelikult asus väidetav lutikas ministri töölauast veidi kaugemal nurgadiivani juures laua kohal.

Riigikogu esimees Põlluaas ütles täna hommikul, et tal tõesti on aparaat, millega lutikaid leida. “Omandasin selle juba kümmekond aastat tagasi. See on seaduslik aparaat ja igaüks võib selle endale osta,” lausus ta.

Siiski ei soovinud ta kinnitada ega ümber lükata Järviku väiteid, et Järvik oli selle aparaadi temalt kasutada saanud.

Küll aga ütles Põlluaas, et mõistab täielikult, miks Järvik pidas vajalikuks kontrollida, kas teda kuulatakse pealt, sest ministeeriumist lekkis avalikkusesse pidevalt konfidentsiaalset siseinfot.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles