Linnavalitsus lõi kohaliku sportlase abistamisel kogukonnaga kampa

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Raeküla Vanakooli keskuse iga-aastasele nääripeole oli kutsutud vibulaskja Reena Pärnat, kelle toetuseks viidi muu meelelahutuse kõrval läbi võiduloosimine.
Raeküla Vanakooli keskuse iga-aastasele nääripeole oli kutsutud vibulaskja Reena Pärnat, kelle toetuseks viidi muu meelelahutuse kõrval läbi võiduloosimine. Foto: Mikko Selg

Pärnu linnavalitsus otsustas tänasel istungil eraldada 1000 eurot mittetulundusühingule Pärnu Y-klubi, mis kogub vibulaskja Reena Pärnatile raha Lõuna-Korea treeninglaagriks.

Pärnu Postimees kirjutas eelmisel nädalal, et rahvusvahelise heategevusorganisatsiooni Y’s Men International siinne rakuke Pärnu Y-klubi asus ühes Raeküla Vanakooli keskusega raha koguma, et Pärnu vibulaskja saaks sõita ala maailma nimekaima treeneri Kim Hyung Taki (kõigile vibulaskjatele tuntud kui treener Kim) juurde oma laskmistehnikat lihvima.

Suvepealinna sportlase toetamise ideele tuli nii paarikümne liikmega Y-klubi kui Raeküla Vanakooli keskuse koosseisu kuuluv Mikko Selg, kes helistas Pärnatile ja küsis, ega tal abi vaja ole.

Selg kuulis linnavalitsuse otsusest sportlase toetamisele õlg alla panna ajakirjanikult.

Vanakooli keskuse avalikel üritustel on korraldatud Pärnati toetuseks heategevusloteriisid. Näiteks eelmisel nädalal keskuse iga-aastasel nääripeol kogunes euroste loteriidega 172 eurot. Kokku on võiduloosijad panustanud 246 euroga. Ülekandeid on eraisikud teinud täna kella 16.45 seisuga 160 euro eest. Siht on saada kokku 3000 eurot.

"Mahukam kampaania alles algab," lubas Raeküla Vanakooli keskuse juhataja ja Y-klubi liige Piia Karro-Selg, kelle sõnutsi oli klubil üleeile aasta esimene koosolek.

Pärnat juba kohtus detsembris Šveitsis Lausanne’is treener Kimiga, kelle juhiste järgi muutis ta märkimisväärselt oma laskmistehnikat. Nüüd on hädavajalik minna tipptreeneri õpetusel omandatut lihvima.

Ehkki vibulaskmise Mekasse on aegu väga raske saada, märkis Pärnat, et sai eile väga hõivatud lõunakorealasega kokkuleppele ja sõidab Lõuna-Koreasse märtsis.

Põhjus, miks Pärnat on teinud ebamugavaid muudatusi – mida laskmistehnika muutmine selle ala puhul kahtlemata on –, peitub eesmärgis: ta tahab anda maksimumi Tokyo olümpiamängude katsevõistlusteks valmistumisel.

Oma parimaks võimaluseks olümpiapilet lunastada peab Pärnat tänavusi Euroopa meistrivõistlusi või sellele järgnevat Berliini MK-etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles