Pühade ajal ränk perevägivald kahekordistus

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Aasta lõpus jõhkrutsesid perepead tavalisest enam pereliikmete kallal.
Aasta lõpus jõhkrutsesid perepead tavalisest enam pereliikmete kallal. Foto: Shutterstock

Jõululaupäevast uue aastani teatati Pärnumaal kaheksast sedavõrd raskest lähisuhtevägivalla juhtumist, et süü väljaselgitamiseks tuli alustada kriminaalmenetlust. Kõik pühade ajal elukaaslase vastu käe tõstnud mehed said Pärnu arestikambrit näha seestpoolt.

Kuuel juhul kaheksast vägivallatses mees elukaaslase kallal.

Ühel korral lõi isa alaealist last.

Korra läksid käsipidi kokku ämm ja minia.

Ühe intsidendi puhul kaheksast ei saanud kannatanu füüsiliselt viga, vaid teda ähvardati.

Kahele mehele lõppes elukaaslase löömine vahistamisega, mõlemad vägivallatsejad võeti kaheks kuuks vahi alla.  

Üks meestest vabanes arestikambrist veel möödunud aastal koos kohtuotsusega, millega teda karistati elukaaslase kallal vägivallatsemise eest kaheksa kuu pikkuse tingimisi vangistusega kahe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. Kolm päeva tuli eelvangistuses veeta temalgi.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Liivi Reinholdi sõnutsi algatatakse pühadevälisel ajal üheksa päeva jooksul lähisuhtevägivalla paragrahvi järgi keskmiselt neli kriminaalmenetlust. Tunamullu alustati pühadel perevägivalla tõttu viit kriminaalasja.

“Lähisuhtevägivalla juhtumite puhul on alati oluline kiiresti sekkuda ja vägivallatseja kannatanu juurest ära viia. Kui tekib kahtlus, et vägivald võib pärast arestikambris rahunemist jätkuda, on võimalik taotleda lähenemiskeeldu või raskematel juhtudel vahistamist,” selgitas Lääne ringkonnaprokuratuuri prokurör Teeli Mägi. “Pühad ei ole selles mõttes erandlik aeg, suhtume lähedase inimesega vägivallatsemisse ühtmoodi tõsiselt kogu aeg. Rõhk on kiirel sekkumisel ja kannatanu huvide kaitsel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles