Merevee tase Pärnus on pisut alanenud, kuid püsib meetri jagu üle normi

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Tugev tuul võib kaasa tuua elektrikatkestusi ja murda puid.
Tugev tuul võib kaasa tuua elektrikatkestusi ja murda puid. Foto: Urmas Luik

Eilsest saadik puhuv tugev edelatuul on Pärnu lahes ja jões kergitanud veetaset üle meetri jagu. Peale kella 17 ulatus veetase 96 sentimeetrit üle normi ja langeb.

Pärnumaal puhus täna edelatuul sisemaal iiliti 15–20 meetrit sekundis ja rannikul 26 meetrini sekundis. Õhtuks tuul rauges.

Kell 7.30 tõusis veetase 125 sentimeetrit üle keskmise taseme, kella 10.50 ajal oli see langenud 114 sentimeetrini üle normi.

Õhutemperatuuri mõõdeti kella 10 paiku 4,9 kraadi, tajutav temperatuur on aga –1,2 kraadi.

Kella 17ks langes mereveetase veelgi ja ületas normi 96 sentimeetriga.

Elektrilevi andmetel on rikkelisi katkestusi Pärnumaal hommikuse seisuga üks, Kõima küla majapidamises, kus elekter kadus kell 3.24. Avarii lubatakse taastada kaheksa tunni jooksul. Hiljem kadus vool veel Pärnus Rääma linnaosas, Lääneranna vallas Koonga kandis ja Häädemeeste vallas Kamali külas.

Riigi ilmateenistuse andmetel oli tänaseks maismaal antud esimese taseme hoiatus: ilm võib teatud olukordades kujutada endast ohtu ja mõjutab elanike tegevust.

Merealale anti ohtlike ilmaolude tõttu teise taseme hoiatus: esineda võib tavatuid ilmastikunähtusi, merel tuleb olla väga tähelepanelik ja jälgida pidevalt prognoosi, olla teadlik riskidest, mis võivad osutuda vältimatuks, ja järgida kõiki võimuesindajate soovitusi. 

Kihnu Veeteed tühistas kehva ilma tõttu ennelõunased Kihnu–Munalaiu ja Manilaiu reisid. Pärastlõunased reisid toimusid graafiku järgi.

Küsimärgi all on endiselt homne Manilaiu–Munalaiu reis, selle kohta ilmub täpsustus Kihnu Veeteede kodulehele homme kell 10.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles