Omavalitsused aitavad õigeusu pühakodasid korda teha

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uruste kirik Pärnumaal.
Uruste kirik Pärnumaal. Foto: Henn Soodla

Pärnumaal on Eesti apostliku õigeusu kiriku pühakodade kordategemisel abiks omavalitsused, head eeskuju on näidanud Audru ja Kihnu vallavalitsus.

Kokku on Pärnumaal 21 Eesti apostliku õigeusu kirikut, neist 15s tegutsevad kogudused. Väikesed kogudused ei jõua paraku oma kirikuhooneid remontida. Selleks on andnud abi nii riik kui kohalikud omavalitsused, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Pärnumaal Audru vallas asuva Uruste kiriku väike kogudus ei suuda ise hoonet korras hoida, aga tänu Audru vallavalitsusele on nüüd esimene samm astutud.

"Oleme saavutanud kokkuleppe Eesti apostliku õigeusu kirikuga, et vald tellib nii Uruste kui Jõõpre kiriku muinsuskaitseuuringud ja projekteerimistööd. Selle kiriku katuse- ja remondiprojekt ning uuringud läksid maksma üle 3000 euro, Jõõpre kiriku projekt läheb ligi 4500 eurot maksma vallale järgmisel aastal," rääkis Audru vallavanem Siim Suursild.

Tema sõnul loodab vald nüüd, et kui riik näeb kohapealset initsiatiivi, ei jäeta remonti toetamata. Eesti apostliku õigeusu kiriku kantsler Martin Toon ütleb, et siiani on kirikute avariirestaureerimiseks saadud toetust riiklikust programmist "Pühakodade säilitamine ja areng". Katedraalkirikut Pärnus on samuti selle rahaga remonditud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles