Jõulupuu oksad sõidutati tooniku valmistamiseks Saaremaale

Karl Hütt
, reporter
Copy
OÜ Lahhentagge tegevjuht Maarit Pöör (esiplaanil) ja abiline Mari-Liis Tohver transpordivad Pärnu Iseseisvuse väljakut kaunistanud nulu oksad Saaremaale, et nendest toonikut valmistada. 
OÜ Lahhentagge tegevjuht Maarit Pöör (esiplaanil) ja abiline Mari-Liis Tohver transpordivad Pärnu Iseseisvuse väljakut kaunistanud nulu oksad Saaremaale, et nendest toonikut valmistada. Foto: Mailiis Ollino

Täna hommikuks oli Pärnus Iseseisvuse väljakul inimesi umbes kaks kuud rõõmustanud 12 meetri pikkusest nulust alles vaid haagisetäis oksi, mis sealt edasi Saaremaale transporditi, et nendest toonikut valmistada.  

OÜ Lahhentagge tegevjuht Maarit Pöör rääkis, et eelmisel aastal kasutati tooniku toorainena Kuressaares asunud kuuske, mis muidu oleks tuleroaks läinud. “Nii sai alguse aktsioon “Päästame jõulupuud”, sellel aastal laiendasime oma päästetööd saarelt kaugemale,” lausus Pöör ja täpsustas, et peale Pärnu nulu toodetakse toonikut Kuressaare, Helsingi ja Loviisa linna jõulupuust.

Pööri väitel lähevad suvepealinna linnapilti kaunistanud nulu oksad edasi ettevõtte Saaremaa lattu, kus oksad pestakse ja purustatakse. “Pärast purustamist viiakse need kahekilogrammiste kottidega sügavkülma, kus võetakse välja iga partii tegemiseks vajalik kogus,” selgitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles