Sindi, Paikuse ja Seljametsa veeta jätnud katkine toru parandatakse tänase päeva jooksul

Meelis Kalme
Copy

Avarii tõttu on osa Paikusest ja Sindi linnast eile õhtust veeta. Rikke põhjus selgitati välja ja veevarustus taastub eeldatavasti täna õhtul kella 18ks. Seni saavad elanikud vett neljast piirkonda toodud paagist.

Eile õhtul teatas AS Pärnu Vesi, et seoses avariiga OÜ Sindi Vee peatorustikus esineb veega varustamise häireid Paikuse osavallas ja Sindi linnas.

Sotsiaalmeediast selgub, et mõnel Paikuse tänaval oli täna hommikuks vesi tagasi. Paljud tarbijad olid aga hommikul kell üheksa endiselt veeta, sealjuures Coopi kauplus.

Pärnu Vee tehnilise teeninduse juht Roman Vaba ütles, et nende andmetel puudub vesi Seljametsa külaski. Põhjusena nimetas ta toruleket. Lekkekohta Paikuse alevis hakkas täna hommikul lahti kaevama Sindi Vesi.

Ennelõunaks oli lekke täpne põhjus teada ja alustatud toru remondiks tarviliku materjali komplekteerimist. See tähendab, et Tallinnast asuti kohale toimetama vajalikku juppi. Vaba sõnutsi hakkasid Pärnu Vee mehed sellele pealinna vastu sõitma, mis vähendab lekke peatamisele kuluvat aega.

Hinnanguliselt suudetakse lekkekoht parandada täna kella 16ks. Pärast seda saab järk-järgult alustada torustiku täitmist ja veevarustus taastub loodetavasti kella 18ks.

Kuna tööde lõpetamise täpne aeg on teadmata, paigutas veefirma veepaagid Linnu tee ja Haigru tänava ristmikule, Coopi kaupluse juurde Pärnade puiesteel ja Pustuki tee 14. Sindis viidi paak lasteaia juurde Tööstuse tänavale.

Avarii tõttu on vesi asulates nõutud kaubaks muutunud. Sindi Olerexi tanklast öeldi, et tankla on pudeliveest tühjaks ostetud. Paikuse Coopi poest tõdeti samuti, et viieliitrised veekanistrid on otsas. Väiksemaid pudeleid võis kauplusest leida.

Vaba märkis, et Pärnu Vesi annab olukorra kohta operatiivselt infot veebilehel.

Üks neljast veemahutist on paigutatud Paikuse kaupluse juurde.
Üks neljast veemahutist on paigutatud Paikuse kaupluse juurde. Foto: Lilli Tölp
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles