Varbla õpilased annavad ainest kirjutada õpik

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Lihula muusika- ja kunstikooli õpetaja ja puhkpilliorkestri dirigent Mati Põdra kirjutab õpikut nagu gongilöögi äratusena neile, kes ­varem pole ühtegi puhkpilli käes hoidnud.
Lihula muusika- ja kunstikooli õpetaja ja puhkpilliorkestri dirigent Mati Põdra kirjutab õpikut nagu gongilöögi äratusena neile, kes ­varem pole ühtegi puhkpilli käes hoidnud. Foto: Urmas Luik

Varbla kooli kümmekond teise, neljanda ja viienda klassi õpilast annavad ainest kirjutada puhkpilliõpik neile, kes varem pole selliste mänguriistadega kokku puutunud. Eksperimentaalorkestri pani kokku Lihula muusika- ja kunstikooli õpetaja, puhkpilliorkestri dirigent Mati Põdra, kes tegeleb katserühmaga suvevaheajani ja töötab nendega läbi esimese eestikeelse puhkpilliorkestri õpiku materjali.

Varbla kooli direktor Urmas Reinfeldt rääkis, et Mati Põdra helistas talle ja tema mõtles: miks mitte?

“Mati valis kooli, kus lastel ei ole olnud mingitki kokkupuudet puhkpillidega, nii et alustasime puhtalt lehelt. Kolmapäeviti muusikatunni ajal teebki ta orkestriga proovi ja muusikaõpetajal oli eriti hea meel, et lastes tekib lisahuvi muusika vastu,” pajatas Reinfeldt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles