Mai kergliiklustee äärde tuleb peagi koertepark

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnusse rajatakse kevadeks koertepark. Pildil koertepark Tartus.
Pärnusse rajatakse kevadeks koertepark. Pildil koertepark Tartus. Foto: Sille Annuk

Pärnus valmib Mai kergliiklustee äärde kevadeks koertepark, kus neljajalgsed sõbrad saavad treenides, joostes ja turnides aega veeta.

Rajatav murukattega koertepark paikneb Mai kergliiklustee ääres (Papiniidu 84) veidi üle 2000 ruutmeetril.

“Kuna valmiva pargi läheduses asuvaid Mai, Papiniidu ja Raeküla kergliiklusteid kasutab väga palju koertega jalutajaid ja pargi vahetus naabruses paikneb linna ainus koertele lubatud pääs mereranda, on piirkonnas väga suur vajadus aiaga piiratud pargiala järele, kus koerad saaksid vahelduseks rihma otsas jalutamisele vabalt joosta ja turnida,” selgitas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Anu Villmann.

Ehitamisjärgus koertepark hakkab koosnema kahest teineteisest piirdega eraldatud aiast, millest üks on mõeldud suurtele ja teine väiksematele koertele. Suurtele koertele kavandatud ala on 1215- ja väikestele koertele mõeldud plats 1078ruutmeetrine.

Mõlemad koerte jooksuaiad sisustatakse nõnda, et väljakul jaguks vaheldust nii loomaomanikule kui koerale. Mängualade atraktsioonid on vähima võimaliku kõrgusega, et peremehel oleks turvaline lemmikut treenida. Tähtis pole niivõrd füüsiliselt koormavaid takistusi ületada kui just ülesandest aru saada ja see sooritada, samuti loeb omaniku ja koera kontakt. Samal ajal on koertel vahendeid huvitav ja jõukohane kasutada peremehe abitagi.

“Aedadesse tulevad eri kõrgusega künkad, mille otsa saab ronida, ja põõsagrupid, mille vahel on kutsadel tore joosta,” tutvustas Villmann. “Kuna looduses on puutüvi paljudele koertele põnev turnimisobjekt, pannakse suurte koerte mänguväljakulegi ehtne puutüvi.”

Veel tulevad jooksuaedadesse eri poomid, astmelauad, jooksutõkked, agility-tunnel, istepingid ja prügikastid.

Koertepargi on projekteerinud OÜ Hüüp, ehitab OÜ  Teemantlõiked. Rajatis peab valmima mais ja läheb maksma 40 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles