Audru valla hariduskonverents keskendub erilistele lastele

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindi lasteaed algkool.
Lindi lasteaed algkool. Foto: Urmas Luik

Audru vallavalitsuse ja Lindi lasteaia-algkooli koostöös leiab sel reedel aset Audru valla esimene hariduskonverents, kuhu on esinema kutsutud oma ala spetsialistid nii Tallinnast, Pärnust kui Audru vallast.

Konverents “Eriline laps kodus, koolis, lasteaias” toimub Lindi koolimajas ja seda juhatab Lindi lasteaia-algkooli direktor Kaire Narva.

Konverentsi korraldada aitav Audru valla arendusspetsialist, lapsevanem ja Lindi kooli hoolekogu esimees Maris Moorits sõnas, et sel aastal täitub vallas hariduselu algusest 225 aastat. Konverents leiab aset Lindil, kuna sealse kooli uuel majal täitub viis ja vanal 85 aastat ja kätte on jõudnud aeg väärtustada kohapeal hariduse andmist.

Lindi kool on koduvallas vedanud eri projekte, mis on toonud kogukonda uusi tuuli alates Gordoni perekooli koolitustest kuni grossingu kui füsioteraapilise treeningmeetodi juurutamiseni. Konverents võiks olla hea võimalus jagada kogemusi ja leida oma ala tippspetsialiste, kellega teha koostööd.

Audru valla õpetajatest teevad konverentsil ettekande valla sotsiaalpedagoog Sirje Järvet, Audru keskkooli õppealajuhataja Sirje Suurevälja ja logopeed Õie Tornius, lasteaiaõpetajad Ulla Orgusaar, Kersti Killing-Jaago ja Maryel Loorents ning Jõõpre põhikooli eripedagoog Keiu Pruul.

Ülevaate saab Audru vallas õppivate laste erivajadustest, tehakse juttu laste hulgas enim levinud psüühikahäiretest, erilise lapse varasest märkamisest, lapsest lähtuvast kasvatusest lasteaias ja tööst andeka õpilasega koolis.

Eesmärk on tõsta üldist teadlikkust eriliste laste äratundmise ja nendega tegelemise suhtes, pakkuda alternatiive keeruliste olukordadega toimetulekuks ja anda vastused seadusandlikele probleemidele.

Moorits märkis, et teema on aktuaalne ilmselt kõigis koolides ja seoses sellega on nii koolipersonalil kui lapsevanemail tarvis teavet, kuidas tulla toime lapsega, kes vajab individuaalset lähenemist ja tähelepanu.

“Peame väga oluliseks ka eesmärki, milleni jõudmise tulemusena võiksime öelda, et Audru valla haridusasutuste ja spetsialistide vahel on tulemuslik koostöö ning ühtsed arusaamad töös eriliste lastega. Oluline on anda kõikidele valla haridusasutustele võimalus kohtuda kord aastas, et arutleda eri teemadel, leida tuge ja vahetada kogemusi,” rääkis Moorits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles